Suo, kurki ja Canon

May 11th, 2008 by Jari Timonen

Perjantaina päätimme tehdä hieman lyhyemmän visiitin, joten lähdimme käymään Kota Kinabalun Wetland Centreriin (ent. Bird Sanctuary). Paikka on tarkoitettu rauhoitetuksi alueeksi kaupungin keskelle.

Paikka on ison mäen toisella puolella, joka ensin piti ylittää. Matkalla kävimme ottamassa kuvia Signall Hillin näköalatasanteelta, josta näkyi keskusta ja läheinen saari. Jatkoimme kävelyä vielä puolisen tuntia ja saavuimme vihdoin paikan porteille. Sisäänpääsymaksu oli RM 10 (2€) per nuppi.

Alue ei ole järin iso ja sen kiertää tunnissa läpi. Käytimme kuitenkin pari tuntia alueen kiertämiseen, koska otin kuvia ja tarkkailimme alueen luontoa. Kävelyreitti kulkee kokonaan siltaa myöden, koska alue oli kokonaan veden peitossa. Mielenkiintoista oli nähdä miten matalassa vedessä kasvavat puut olivat tehdeet varteensa extrajuuria jotka kurkottivat janoisina veteen. Alkumatkasta näimme aika vähän mitään, mutta loppupäästä sainkin jo kuvan sinisestä kingfisher -linnusta. Alueella oli paljon todella isoja haikaroita ja muita isoja lintuja, joita emme tunnistaneet. Lopuksi ennen poislähtöä kiipesimme näköalatorniin, josta tiirailimme haikaroita touhuissansa.

Kävely takaisin sujui samalla rutiinilla, sekä pienellä rutinalla, kuin tulomatkakin 😉 Illalla kävimme syömässä malesialaista ruokaa, joka oli heikkoa verrattuna viimekertaiseen käyntiin samassa paikassa. Ruoka oli todella rasvaista ja oikein suonissa tuntui kuinka se jämähti paikoilleen.

Posted in Malesia

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.