Kuching, Borneo

May 2nd, 2008 by Merja Haverinen

Parina viimeisena paivana Tiomanilla olimme melko lailla paikoillamme Jarin jalan vuoksi. Kavimme viela snorklaamassa omassa rannassamme, ihmetellen siellakin upeita koralleja ja kalalajeja.

Pienta draamaa meille aiheutti toinen lapparimme, joka tiistaiaamuna ei suostunut kaynnistymaan. Jari aukaisi ja puhdisti koneen, mutta mikaan ei auttanut. Kone kylla pihahti vahan, mutta ei suostunut enaa toimimaan. Tilanne on kinkkinen, silla reissua on enaa jaljella kaksi viikkoa mutta molempien pitaisi tehda koko ajan toita. Ensin ajattelimme hankkia toisen koneen, mutta kahden viikon takia… Ehka keinottelemme yhden avulla, mika kylla karsii yhteista nahtavyysaikaa.

Mutta huomenna on viikonloppu eika toita tarvitse (periaatteessa) tehda. Olemme nyt Kuchingissa, Sarawakin osavaltiossa Borneon saarella. Lensimme tanne eilen illalla Air Asialla. Kaupunki on rauhallinen ja leppoisa, meren rannassa on siirtomaa-ajan rakennuksia. Eniten odotan kuitenkin retkia Bakon kansallispuistoon ja orankimestaan (Orang Utan rehabilitation center – eli orankien katkaisuhoitola?!). Viidakko, taalta tullaan!

Posted in Malesia

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.