Petronas-tornit, taidemuseo ja planetaario. Monipuolinen päivä!

April 6th, 2008 by Merja Haverinen

Tänään heräsimme ajoissa mennäksemme jonottamaan Petronas-torneihin. Näihin maailman toiseksi korkeimpiin torneihin pääsee päivittäin 800 kävijää, ja koska monesti paikalle tulee bussilasteittain turisteja, jonossa kannattaa olla ajoissa. Lippu näköalatasanteelle on ilmainen. Tornien lippujonossa kävi ilmi, että näköalapaikalle ei suinkaan pääse siitä suitsait, vaan jonottajille jaettiin hissivuoroja pitkin päivää. Me saimme ensin ajan klo 14 hissiin, mutta pyynnöstä saimme vaihtaa ajan klo 16:een. Näin ehdimme käydä välillä Lake Gardens -alueella.

Lake Gardensilla suuntasimme Islamilaisen taiteen museoon, joka nimensä mukaisesti esitteli islamilaista taidetta, enimmäkseen käyttöesineitä, kalligrafiaa, koruja ja tekstiilejä. Islamilaisessa taiteessa ei perinteisesti kuvata ihmisiä, koska sitä voidaan pitää väärien jumalien palvomisena; muotokuvia tai kuvataidetta ylipäänsä näyttelyssä ei ollut. Vaihtuvan näyttelyn teema oli tällä kertaa Naiset ja Islam. Siinä keskityttiin islamilaisissa maissa tärkeissä asemissa olleisiin naisiin, tarkoituksena osoittaa että naiset voivat olla johtajia myös islaminuskon alaisuudessa. Totta toki onkin, että perustamisvuosinaan islam oli hyvin edistyksellinen naisten aseman kohentaja.

Museon jälkeen monipuolistimme päivää vielä hiukan ja kävimme Kansallisplanetaariossa (National Planetarium), jossa esiteltiin avaruusvehkeitä ja pääsimme kokeilemaan jänniä laitteita. Näyttely oli ajastaan jäljessä hieman ja totta puhuen vähän meitä nuoremmalle yleisölle tarkoitettu. Hauskaa oli silti!

Iltapäivällä vihdoin pääsimme Petronasin korkeuksiin. Ensin meille näytettiin 3D-elokuva Petronas-yhtiöstä, ja miten hyvää ja kaunista työtä yhtiö tekee. Vasta sitten meidät päästettiin torniin (ehkä tämä oli se hinta ilmaisesta lipusta), eli 170 metrin korkeudelle skywalkille. Hissi huristi ylös 1.5 kerrosta sekunnissa(!) ja tuotapikaa olimme ylhäällä. Näkymät hieman huimasivat, etenkin kun tornit jatkuivat toisen samanmoisen matkan ylöspäin. Tornien koko korkeus on 492 metriä.

Petronasista lähtiessä meidät yllätti ukkonen, jonka sadetta pidimme ensin ostoskeskuksessa. Samalla yritimme tiirata, josko salama osuisi Petronas-tornien piikkeihin. Onni ei nyt ollut myötä.  Lopulta luovutimme ja ajoimme taksilla takaisin hostellille.

Posted in Malesia

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.