Ensivaikutelmia Kuala Lumpurista

April 6th, 2008 by Merja Haverinen

Kuala Lumpur: pilvenpiirtäjiä, moderneja rakennuksia, viisi erilaista junasysteemiä matkustajia kuljettamaan. Samalla kerjäläisiä, roskaisia katuja, yöaikaan vilahtelevia rottia. Kaupunki muistuttaa enemmän Bangkokia kuin Singaporea, mutta on on kuitenkin omanlaisensa, ei vähiten muslimivivahteensa takia.

Saavuimme tänne eilen bussilla Melakasta. Matka kesti vähän yli kaksi tuntia ja maksoi 9.40 RM per henkilö (vajaa kaksi euroa). Olimme perillä ennen puoltapäivää, joten saavuttuamme Pujangga Homestay -kotimajoitukseemme heitimme rinkat sisään ja lähdimme tutustumaan kaupunkiin. Ajoimme yksiraiteisella (monorail) vanhaan keskustaan ja ihmettelimme Merdeka-aukiota, jossa 1957 Union Jack laskettiin lipputangosta ja korvattiin se Malesian omalla lipulla. Malesia toisin sanoen julistettiin itsenäiseksi tuolta aukiolta. Siitä huolimatta, tai ehkä juuri siksi, aukion ympärillä olevat rakennukset muistuttavat siirtomaa-ajasta, koska ne ovat tuolloin olleet siirtomaahallinnon pääpaikkoja tai huvitteluklubeja jopa. Se itsenäisyyslipputanko on muuten noin sata metriä korkea, sanovat, että se on maailman korkein lipputanko.

Koska olimme saaneet ostoskärpäsen pureman jo Singaporessa, kävimme vähän ostoksilla. Minä löysin uuden topin ja Jari kameran jalustan. Jalusta on kevyt, noin 1,7 kg ja mukana tuli kantopussi, joten eiköhän tripodi kulje mukana vaivatta.

Posted in Malesia

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.