Yöllisiä eläimiä sekä kipeitä jalkoja

April 3rd, 2008 by Jari Timonen

Sunnuntaina aamulla huonon hilloleipäaamiaisen jälkeen lähdimme kävellen kohti keskustaa. Kuljimme oman naapuruston, Little Indian, läpi ja jatkoimme Arabialaiseen kaupunginosaan. Oletin, että siellä olisi ollut vilkasta ja markkinameininki katossa, mutta ei. Hiljaista. Näimme kuitenkin moskeijan sekä muutamia avonaisia liikkeitä. Kävimme samalla syömässä todella hyvät ruuat paikallisessa kuppilassa. Yhteensä hintaa taisi olla 8 S$ (3.8€).

Matkamme jatkui isolle bisnes-alueelle, jossa olisi todella suuri suihkulähde nimeltä “Fountain of Wealth”. Lähde oli, mutta se oli kiinni. Sade yllätti kesken kaiken ja menimme sitä karkuun viereiseen ostoskeskukseen. Sieltä tultuamme suihkulähde oli päällä! Illalla se on valaistu ja varmasti hienomman näköinen kuin päivällä.

Lähdimme ostoskeskuksesta tallaamaan kohti Esplanad-kulttuurikeskusta, joka sijaitsee aivan lähteen eteläpuolella. Erikoiseksi sen tekee arkkitehtuuri. Sen kaksi kupolia ovat hieman ovaalin muotoisia ja näyttävät aivan durian-hedelmältä. Jos durian ei ole tuttu, niin suosittelen pysymään erossa siitä (haisee ja maistuu aivan karmeelta). Tästä lähdimme eteenpäin kohti Sir Stamford Rafflesin patsasta. Hän oli Singaporen kaupungin perustaja. Patsas sijaitsi samalla paikalla, Singapore Riverin varrella, jossa Mr. Raffles astui ekaa kertaa Singaporen saarelle.

Pyörähdimme vielä Orchard Roadilla etsimässä Merjalle housuja. Sieltähän ne löytyivätkin ja lähdimme muutamaksi tunnit tekemään välikuoleman “hotellille”

Illalla lähdimme maailman ensimmäiseen Night Safariin. Ideana on, että eläimiä katsotaan yöllä, jolloin ne ovat aktiivisimmillaan. Katsomisen voi tehdä kävellen tai pitkän “auton” kyydissä. Lähdimme MRT:llä (Mass Rapid Transport), eli metrolla kohti vaihtoasemaa, josta ottaisimme bussin. Saavuimme metroasemalle ja siellä meitä nykäisi hihasta joku ja sanoi, että heillä olisi ilmainen jatkokyyti pelipaikalle. Ostimme heiltä liput (32 S$/kpl 22 S$ sisään, 10 S$ autokierros) muiden turistien kanssa ja saimme ilmaisen kyydin paikalle. Koska kyseessä oli Singpore uskalsimme luottaa heihin. Liput olivat oikean hintaiset ja pääsimme sisälle hyvin.

Saavuimme paikalle kun aurinko oli vielä laskemaisillaan ja pyörimme hetken katselemassa kauppoja sekä ihmettelemässä “alkuasukas-showta”. Kun aurinko oli laskenut lähdimme ensin kävelypoluille, jossa näimme erilaisia elikoita kalastajakissasta hyeenoihin. Emme menneet kaikkia kävelyreittejä vaan jätimme jotain autokierrokselle. Autokierros kesti yhteensä noin 45 minuuttia ja kiersi melkein koko alueen läpi (osa paikoista nähtävissä ainoastaan kävellen ja osa autolla). Kierros oli osiltaan hieman liian nopea ja välill eläimet viuhuivat nenän edestä. Tosin leijonien jne. kohdalla hidastettiin kunnolla 🙂 Saimme pienen vesikuuronkin, mutta se ei menoa haitannut.

Autokierroksen jälkeen menimme vielä katsomaan Creatures of the Night -showta, joka kertoi mielenkiintoisella tavalla yöllisistä eläimistä, sekä valisti ympäristöasiaoista. Paikalla oli mm pöllö, saukkoja, intiansusia, hyeenoja sekä yksi kissaeläin jonka nimeä en muista.

Yksi asia jäi eläintarhasta kummastuttamaan. Tai oikestaan siellä käyvistä ihmisistä. He ottivat surutta salamalla eläimistä kuvia, vaikka kylteissä sanottiin neljällä kielellä, että EI SALAMAA! Sitä toitotettiin myös eläinshown alussa 10 minuuttia, mutta silti aluksi joku räpsäsi salamalla kuvan (voi olla tietysti, että ei osaa käyttää kameraa tms). Uskomatonta.

Shown loputtua lähtimme bussilla numero 138 kohti metroasemaa ja sieltä jatkoimme maanalla majoitukseemme.

Posted in Singapore

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.