Uskontoja ja ruokakulttuuria

March 20th, 2008 by Merja Haverinen

Torstaina Luxin jengi saapui iltapäivällä. Ohjelmassa ei tuolloin ollut muuta kuin ajelu Hanoissa pyöräriksoilla, mikä oikein olikin, sillä poppoo oli vuorokauden matkustamisen jälkeen perin väsynyttä. Kävimme illalisella ja menimme aikaisin nukkumaan. Perjantai-aamuna opas saapui hotellillemme yhdeksältä ja siitä lähdimme nähtävyyskierrokselle. Oppaamme oli vietnamilainen nainen, joka puhui erittäin hyvää ja selkeää ranskaa. Kiersimme kaikkien pääuskontojen temppelit: taolaisuus, konfutselaisuus, buddhalaisuus sekä kristinusko. Aika liuta temppeleitä! Oppaamme kertoi koristeisiin liittyviäå uskomuksia ja tarinoita. Useimmat vanhoista temppleistä oli rakennettu Li-dynastian aikana, 1070-luvulla, kun Kiina vielä hallitsi Vietnamia. Ne tuntuivatkin hyvin itämaisilta! Lounaalla kävimme syömässä Brother’s Caféssa, jossa tarjottiin turisteille paikallista ruokaa seisovasta pöydästä. Ruoka oli erittäin hyvää!

Ennätimme levätä reilun tunnin verran hotellilla ennen vesinukketeatteriesitystä. Vesinukketeatteri on vanha vietnamilainen teatterimuoto, jonka riisinviljelijät ovat kehittäneet sadekauden viihdykkeeksi. Näyttämön takana olevat “nukkemestarit” liikuttelivat marionetteja vedessä taitavasti. Illallisella vietnamilaisravintolassa tilasimme monia eri ruoka-annoksia, kanaa, kalaa ja possua, jotka laitoimme paikalliseen tapaan keskelle pöytää kaikkien syötäviksi. Edellisiltana olimme syöneet samaan tapaan. Silloin Mathias tilasi sammakkoa, joten pääsimme maistelemaan sammakonreisiä. Tällä kertaa eksoottisin ruokalaji oli pulu (pidgeon), jonka haudutetut jalat varpaineen töröttivät pienestä padasta ruokahalua herättävästi. Koivet tulivat kuitenkin nekin syödyiksi.

Posted in Vietnam

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.