Huijausyritys Hanoissa

March 13th, 2008 by Merja Haverinen

Lensimme eilen Laos Airlinesilla Luang Prabangista Hanoihin. Lentokone oli pieni kiinalaisvalmisteinen potkurikone, joka otti oikein mukavasti ilmakuoppiin noustessa. Suurin osa matkasta sujui kuitenkin hyvin tasaisesti ja saimme vähän ruokaakin, hampurilaiset, matkan varrella. Olimme ostaneet lennot paikallisesta matkatoimistosta Luang Prabangista 135 dollarin kappalehintaan. Toimisto panttaili lippuja päivän verran, koska “printteri ei toiminut”, mutta antoi sitten liput meille – käsinkirjoitettuina. Liput olivat kuitenkin valideja, eikä hintakaan päätä huimannut, joten asia ok. Alunperin olimme kyllä ajatelleen siirtyä Laosista Vietnamiin bussilla, mutta 24 tunnin bussimatka ei juuri nyt jaksanut innostaa. Ehkä joskus muulloin…

Hanoin lentokentällä otimme oikean lentokenttätaksin keskustaan, hintaan 12 dollaria. Matkalla kuski vielä varmisteli meiltä, mihin hotelliin olimme menossa, samalla kun soitteli kännykällä useaan otteeseen. Vanhassakaupungissa hän pysäytti auton yhtäkkiä, ja samalla oven avasi hänen apurinsa toivottaen “Welcome to Camellia Two hotel”. Jari kiskaisi oven kiinni sanoen, että tämä ei ole Camellia Two. Kaverit yrittivät huijata meitä! Oletettavasti halusivat viedä meidät toiseen hotelliin. Onneksemme olimme menossa samaan hotelliin jossa olimme joulun aikaan, joten tiesimme, miltä sen piti näyttää (tietysti auttaa myös, jos paikassa lukee oikean hotellin nimi) tai missä se suurin piirtein sijaitsi. Kuski “oli ihmeissään” ja onneksi vei meidät sen jälkeen mukinoitta oikean hotellin eteen.

Tämä oli jo toinen kerta, kun taksikuski yritti ketkuilla Hanoissa, joten varoitukset eivät ole kaukaa haettuja. Myöhemmin tapaamamme Vietnamissa asuva suomalainen Jani kertoi, että kannattaa aina sanoa vain hotellin osoite tai pari talonnumeroa sen vierestä – näin hotellin nimellä ei voida yrittää huijata.

Nyt odottelemme Hanoissa Luxemburgin porukkaa saapuvaksi, siitä lähteekin opastettu kierroksemme Vietnamin maassa käyntiin. Päivityksiä tulee taas matkan varrelta!

Posted in Laos, Vietnam

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.