Luolameininkia

March 10th, 2008 by Jari Timonen

Perjantaina vuokrasimme maastopolkupyorat paivaksi hurjaan 15 000 kipin hintaan/kpl (1.2e) ja lahdimme ajamaan noin seitseman kilometrin matkaa Pukham nimiselle luolalle. Ensimmaisena meidan piti maksaa siltatulli. Uskomatonta. Kaikki joutuvat maksamaan tullin, myos paikalliset, jos ylittavat rautasillan. Farangeilta maksu pyoran kanssa oli 6000 kipia (0,5e) ja paikallisilta 4000 kipia.

Maisemat olivat perinteista Laosilaista maaseutua, mutta aivan uskomattoman hienoja. Korkeita ja jyrkkia vuoria joka paikassa. Naky oli henkea salpaava. Hieman ennen perille paasya kavimme syomassa nopean lounaan. Perilla piti maksaa sisaanpaasymaksu, joka oli 10 000 kipia (0.8e). Se sisalsi luolan ja uinnin sinisessa laguunissa (eli joessa).

Luolan suuaukolle piti kiiveta noin 150 metria  50-60 asteista rinnetta. Reitin voisi luokitella vaaralliseksi. Luolan suuaukolle tullessamme sisalta tuli kylma viima. Otimme taskulampun esiin, mutta pian huomasimme sen turhaksi. Koko luolan taytti ulkoa tuleva valo. Luola oli valtava ja sisalla oli makaava buddha-patsas ja paljon erilaisia kivimuodostelmia. Ilmeisesti luola jatkui 400 metria symemmalle, mutta emme lahteneet rampimaan pienista koloista. Tama riitti meile.

Alhaalla vaihdoimme uimavehkeet jalkaan ja hyppasimme vilpoiseen siniseen veteen. Erittain virkistavaa! Uimme kalojen seka turistien joukossa hetken ja lahdimme takaisin kohti majapaikkaamme.

Posted in Laos

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.