Rantsuun!

February 12th, 2008 by Merja Haverinen

Keskiviikkona otimme urakaksemme siirtya Siem Reapista Sihanoukvilleen – bussilla. Olihan siina reissua, ensin ajoimme Phnom Penhiin (kuusi tuntia), jossa ehdimme kayda lounaalla ennen seuraavan bussin lahtoa (taukoa 1,5 ) noustaksemme Sihanoukvillen dosaan (nelja tuntia). Olimme perilla kuuden aikaan illalla. Matka meni yllattavan rattoisasti, ensimmainen osuus lahinna nukkuen, toinen lukien/hupsua elokuvaa katsellen/toita tehden. Voimme suositella muille reissaajille kayttamaamme Mekong-bussiyhtiota, linjurit olivat kohtalaisen uusia ja hyvakuntoisia, palvelu pelasi eli saimme vetta ja pienta purtavaa minka lisaksi bussi-isanta kertoi nahtavyyksista ja elinkeinoista matkan varrella.

Koska oli kiinalaisen uudenvuoden aika, olimme varanneet hotellin etukateen. Kaikeksi onneksi, silla ainakin meidan hotellissamme myytiin joinakin paivina ei-oota. Ja hotelli oli valmistunut vasta viikko sitten! Tama tarkoitti sita, etta esim. televisiot koko hotelliin saapuivat vasta tulomme jalkeisena paivana. Henkilokunta oli hyvin ystavallista ja avuliasta, eika 15 dollaria ollut uutuuttaan kiiltavista huoneista paha hinta. Rantaan oli vahan matkaa, mutta vain vartin kavely ja saimme kayttaa ilmaiseksi talon nettiliittymaa. Voimme siis suositella myos Sunday Guesthousea.

Lahin rantamme oli Serenpidity Beach, Sihanoukvillen suosituimman rannan rauhallisempi paaty (taas kerran). Meilla oli tilaa siella loikoilla, seka pari oikein mukavaa ravintolaa siina vieressa, kun taas toisessa paassa naytti olevan kiehuva muurahaiskeko. Rannalla oli paljon kaupustelijoita, kuten Thaimaassakin, mutta myos kerjalaisia, joita ei Thaikkulan rannoilla paljoa nay. Maan ollessa selkeasti muita koyhempi tulimme antaneeksi rahaa kerjalaisille normaalia enemman. Kambodzassa, jopa Sihanoukvillessa, on useita avustusjarjestojen yllapitamia kahviloita, ravintoloita ja myymaloita, joten avustaminen niittenkin kautta on melko helppoa.

Posted in Kambodza

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.