Siem Reappiin

February 7th, 2008 by Jari Timonen

Varasimme majataloltamme laivaliput Phnom Penhistä Siem Reappiin. Olihan ne kalliit: 22$/kpl. Onneksi kuitenkin hotellilta ostaessa ne olivat hieman halvemmat, sillä rannassa hinta oli 25$. Pituutta reissulla oli kuusi tuntia. Hintaan sisältyi kuljetus hotellilta rantaan.
Aamu puoli seiskalta tuksuttelimme paikallisella tuk tukilla rantaan, jossa meitä odotti suikelon muitoinen paatti. Onneksi siellä myytiin evästä, sillä laivalla ei ollut mitään syötävää. Yksi patonki, kaksi sulatejuustoa ja kaksi banaania maksoivat 6000 rieliä eli 1,5$. Paatti lähti seitsemältä jokea pitkin ja maisemat vaihtuivat tiuhaan tahtiin. Hökkeleitä, veneitä ja karua auringon polttamaa maastoa. Luimme ja nukuimme aamusta sisätiloissa, joka oli kuin bussin sisäosa. “Kannelle” pääsi avonaisista ovista ja paatin 20cm leveää reunusta pitkin keikkumalla katolle. Siellä meteli oli aikamoinen sillä moottori ja pakoputket olivat aivan vieressä. Yksi asia ei selvinnyt: miksi paatin henkilökuntaan kuuluva kulki paatissa moottoripyöräkypärä päässään. 😀

Olimme varanneet Siem Reapista etukäteen majatalon ja hintaan kuului ilmainen kuljetus laiturilta. Jep. Ketään ei näkynyt. Otimme tuk tukin ja päristelimme 15km kaupunkiin hotellille. Hotelli oli Burmalainen ja sitä piti todennäköisesti perheyritys. Hotelli oli kaikin puolin siisti ja internet yhteydet kohtuulliset, eli iltasanomat aukeaa alle kymmenen sekunnin.

Posted in Kambodza

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.