Mekong Delta jatkuu..

January 1st, 2008 by Jari Timonen

Heräsimme toisena päivänä todella aikaisin ja kävin syömässä puoli seitsemältä paikallisen aamupalan: nuudelia ja riisiä. Merja söi hilloleipää. Lähdimme matkaan seitsemän aikaan ja ajoimme muutaman kilometrin Cai Rangin kelluvalle marketille. Ensin tosin otimme jokipaatit ja lähdimme niillä päristelemään paikan päälle. Tämänkertainen marketti oli todella iso ja turismimeiningistä ei ollut tietoakaan. Paikalliset ostivat ja myivät tavaroita veneistänsä. Nämä ihmiset asuvat veneissänsä läpi vuoden.

Jatkoimme matkaa riisin käsittelylaitokselle jossa saimme maistaa riisiviinaa. Maistui hieman kotipolttoiselta. Jatkoimme ajelua reilun tunnin verran pienessä joen haarassa. Katselimme ja kuvailimme paikallisten ihmisten jokapäiväistä elämää Mekongin suistossa. Täällä ihmiset käyttävät Mekongia kaatopaikkana ja heittävät kaikki roskansa sinne. Surullista katsottavaa, kun ihmiset jotka asuvat joen varrella tuhoavat surutta sen luontoa.

Matkamme jatkui pientä jokea pitkin hedelmätarhalle, jossa maistelimme erilaisia hedelmiä: papayaa, mangoa, banaania, ananasta ja milk fruittia (hieman omenan näköinen, ei hajua suomenkielisestä sanasta). Kiertelimme ympäri puutarhaa ihmettelemässä mangon alkuja puussa muovipusseihin käärittynä. Ei pienintäkään käsitystä miksi ne olivat muovipusseissa, mutta saattaa liittyä kosteuteen tai/ja tuholaishyönteisiin. Jatkoimme matkaa takaisin laitureille ja hyppäsimme bussiin.

Menimme käymään lounaalla Can Thoissa ja kiirehdimme lautalle jotta emme joutuisi odottelamaan kauaa. Menimme myös todella suurta siltaa pitkin, joka oli tehty yhteistyönä Australian kanssa. Tanska on myös lahjoittanut osan joen yli menevistä lautoista. Tunnin ajon jälkeen pysähdyimme kahville ja Vinh Longin marketille. Pysähdys oli todella lyhyt ja emme kerenneet kiertämään koko markettia ympäri. Paluumatkalla meidän opas innostui laulaa lurittelemaan bussissa ja veteli aariaa pariin eri otteeseen. Myös tanskalainen tyttö innostui laulamaan muutaman veisun. Kummallakin oli hyvät äänet! Keräsimme kuskille, apurille ja oppaalle kolehtina tipin josta tuli aika sievoinen summa.

Saavuimme takaisin Saigoniin kuuden aikaan ja täällä oli kaamee hulina päällä! On uusi vuosi…

Posted in Vietnam

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.