Hiekkadyynit, rikottu liukuri ja Saigon

December 29th, 2007 by Merja Haverinen

Toissapäivänä sää oli pilvinen, joten rannalla makailun sijaan päätimme vuokrata skootterin ja kruisailla sillä ympäriinsä. Mopon päivävuokra oli noin seitsemän euroa, jonka lisäksi bensat meidän oli ostettava itse. Kävimme heti alkuun tankkaamassa ja sitten vaan tien päälle!

Skootterilla suunnistimme Mui Ne:n hiekkadyyneille. Rannan vieressä on pieni “erämaa”, jonka hiekkadyynit kelpaavat nähtävyydeksi niille, jotka eivät ennen ole autiomaata nähneet. Jo ennen kuin saimme skootterin parkkiin, lauma lapsia hyökkäsi kimppuumme, tarkoituksenaan vuokrata meille liukurit dyyniltä pulkkailua varten. Meidän piti valita yksi onnekas, jolta vuokrasimme liukurin, pitkän muoviläpyskän jolla piti päästä rinnettä alas. Taivalsimme upottavassa hiekassa dyyneille. Jari valmistautui laskemaan ja istahti liukurin päälle. Ja voi! Lapsen liukuri halkesi kahtia! Pettymys oli suuri. Palasimme takaisin, ja maksoimme lapselle rahaa uuden liukurin ostamista varten. Pitäähän hänenkin bisneksensä jatkua…

Samana päivänä söimme kalaa kahteen otteeseen. Mui Ne:ssä voi luottaa kalan olevan tuoretta, sen verran paljon kalastusveneitä lahdella kelluu. Kala oli paitsi tuoretta, myös erittäin hyvin valmistettua ja makoisaa. Illalla maistoimme barracudaa, joka muistutti hieman tonnikalaa maultaan ja koostumukseltaan. Hyvää oli!

Eilispäivä sujui rannalla makoilun merkeissä, vaikka sää oli pilvinen. Samalla saimme opin auringon polttavuudesta pilvienkin takaa. Iltapäivällä huomasimme ihon punertavan ja hieman myöhemmin vielä kehitin auringonpistoksen oireita, huonoa oloa ja päänsärkyä. Onneksi sekä palovammat että pistos olivat aika vähäisiä, mutta tulipahan opittua että vettä pitää juoda lämpimässä vaikkei janotakaan, suoloja pitää saada riittävästi, ja aurinkorasvaa on hyvä käyttää vaikkei aurinko paistakaan. No, nyt on hienot pandat silmien ympärillä aurinkolasien rajoista 😀

Tänään saavuimme Saigoniin. Linja-automme Mui Ne:stä lähti klo 9 aamulla, ja olimme perillä Saigonissa iltapäivällä kahden aikaan. Löysimme hotellin (yö 17 dollaria) melko kivuttomasti. Hetikohta varasimme Sinh Café -matkatoimistosta retken Mekongin suistoalueelle, jonne lähdemme huomisaamuna. Tutustumme deltaan kaksi päivää, hinnaksi tuli 24 dollaria per henkilö.

Saigonin virallinen nimi toki on Ho Chi Minh City, mutta ilmeisesti vietnamilaisetkaan eivät ole tottuneet uuteen nimeen, ja käyttävät kaupungista johdonmukaisesti nimeä Saigon. Siksipä mekin teemme niin: maassa maan tavalla.

Posted in Vietnam

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.