Hanoi Hilton

December 25th, 2007 by Jari Timonen

Sunnuntaille, viimeiselle kokonaiselle päivälle Hanoissa, jätimme Hoa Lo vankilamuseon. Amerikkalaiset antoivat vankilalle nimen “Hanoi Hilton”, Vietnamin sodan aikana. Suurin osa vankila-alueesta on raivattu oikean hotellin tieltä, mutta pieni nurkka siitä on jätetty museoksi. Museo keskittyy Vietnamilaisten kamppailuun irti Ranskalaisten vallan alta. Siellä oli esillä vankien käyttämiä tavaroita, dokumentteja ja aito giljotiini.

Illalla kävimme hyvin syömässä ja etsimme Lonely Planetissa (Vietnam, Cambodia, Laos and The Greather Mekong) mainittua jälkiruokapaikkaa. Eihän sitä löytynyt. Kirjan kartat ovat täysin ala-arvoisia, mittasuhteet pielessä ja niissä on olemattomia paikkoja. Kirja on ilmestynyt lokakuussa 2007, joten vanhasta opuksesta ei ole kyse. Tuntuu siltä, että LP:n tekijät eivät ole itse käyneet paikan päällä vaan kuulopuheiden perusteella tehneet opuksen. Hyvää kirjassa on perustietous jokaisesta maasta ja kaupungista. Muuten suosittelen jättämään LP:t hyllylle. Saatat löytää jotain muutakin, kuin ison kasan turisteja ja nousseet hinnat.

PS. Hyvää joulua ja onnellista uuttavuotta 🙂  (kuvia tulee myöhemmin)

Posted in Vietnam

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.