Voi minkä viikonlopun valitsit

December 15th, 2007 by Jari Timonen

Lähdimme eilen ajelemaan kohti pikkukaupungkia nimeltä Pai. Se on erityisesti tunnettu yöelämästään ja on täynnä baareja sekä ravintoloita. Ajelimme skootterilla reilu kolme tuntia vuoristoista tietä, joka oli maisemiltaan todella hieno!

Saavuimme pelipaikoille hieman kuuden jälkeen, kun pimeä oli jo laskeutunut kaupunkiin. Etsimme majapaikkaa; muutama täysi, mutta löysimme hyvän oloisen paikan nimeltä Ever Green ihan keskustasta. Hintaa yöllä oli 500 bahtia (10€). Ihmetykseksemme keskustassa näytti olevan suurin osa ravintoloista ja baareista kiinni! Kävimme syömässä hyvää Thaimaalaista ruokaa (Pad Thai: nuudelia, tofua, kananmunaa ja kasviksia. Todella hyvää!) ja lähdimme etsimään sitä kuuluisaa yölämää. Ensitöiksemme lähdimme talsimaan Bebop Cafeta kohti, joka on ehdottomasti kaupungin tunnetuin paikka. Kaikki kiinni! Uskomatonta. Kadut oliva täynnä nuoria ja aikuisia vaeltamassa etsien paikkaa jossa viettää iltansa.

Syy tähän kaikkeen löytyy Thaimaan parlamenttivaaleista. Vaaliviikonloppuna ei saa myydä eikä tarjoilla alkoholia. Nyt on ennakkovaalit ja ensi viikonloppuna viralliset vaalit. Mikäli baarin pitäjä rikkoo tätä lakia, maksimirangaistus on 10 000 bahtia sakkoja ja ½ vuotta linnaa. Ei ihme jos paikat olivat kiinni. Parlamenttivaalit ovat ensimmäiset sitten 2006 vallankumouksen(täysin veretön), joten menoa ilmeisesti halutaan hieman rauhoittaa lopettamalla alkoholin myynti.

Kylmän yön jälkeen aamulla päätimme lähteä takaisin, sillä kaupungissa ei ole mitään muuta nähtävää. Mennen tullen ajoimme matkan puoliksi, jotta ahteri ei olisi ihan niin kipeä. Takana olevalla tuppaa paikat puutumaan herkemmin. No onhan se. Nyt aiomme lähteä syömään all-you-can eat tyyliseen mestaan paikallisten suomalaisten kanssa.

Matkalla olevat maisevat ovat jo näkemisen arvoisia, joten reissu ei missään tapauksessa mennyt hukkaan 🙂

Posted in Thaimaa

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.