Olen sertifioitu!

December 14th, 2007 by Jari Timonen

Yksi tavoitteistani tällä reissulla on opiskella hieman ammattiini liittyviä asioita. Töissä ollessa ei kaikkea kerkee opiskelemaan, joten nyt on hyvää aikaa. Vaikka olen tehnyt Java-ohjelmointikielellä töitä useita vuosia, niin silti halusin oppia siitä enemmän.

Tätä varten hommasin kirjan: SCJP Sun Certified Programmer for Java 5 Study Guide by Katherine Sierra and Bert Bates. Mukana tuli CD jossa on koko kirjan sisältämä materiaali. 900 sivuista kirjaa ei viitsi tällä reissulla pitää mukana 🙂 Luin kirjan pariin kertaan ja tein paljon harjoituksia.

Itse tentti sisältää nippelitieto-monivalintakysymyksiä 72 kappaletta ,joista pitää saada 43 oikein (59%). Tentin hinta oli noin ~90€ (ovh ~180€), sillä Thaimaassa on menossa promootiokamppanja. Onneksi Sun Microsystemssillä on testikeskuksia ympärimaailman ja yksi sattui olemaan täällä Chiang Maissa.

Eilen astelin testikeskukseen, tein tentin ja läpäsin! Tulos oli: 66/72 eli 91% oikein! “Titteli” minkä sain on: Sun Certified Programmer for the Java 2 Platform, Standard Edition 5.

Posted in Muu

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.