Paukkuu

November 23rd, 2007 by Merja Haverinen

Ampu tulee! Jo parin viikon ajan on Chiang Maissa paukuteltu ilotulitteita ja paukkupommeja, joka päivä kiihtyvällä tahdilla. Pamaukset ovat saattaneet alkaa jo aamuvarhain ja viimeiset poksuvat yömyöhään. Parina viime päivänä meidänkin rauhallisella asuinalueellamme on paukuteltu yhtenään. Koiraparat haukkuvat ja vinkuvat naapurissa.

Syy möykkään on tämän viikonlopun Loy Krathong -festivaali.  Kyseinen tapahtuma pidetään aina thai-kalenterivuoden 12. kuukautena, täyden kuun aikaan. Silloin thaimaalaiset laskevat veteen pieniä kynttilälauttoja tai lähettävät ilmaan lyhtyjä, jotka ovat kuin pieniä kuumailmapalloja. Olemme jo usein nähneet noita lyhtyjä nousemassa korkeuksiin pimeällä taivaalla. Seremonian tarkoitus on karkoittaa paha onni ja tuoda hyvää tilalle.

Chiang Main keskustassa juhlat ovat ilmeisesti aika isot, kaupunki on yksi juhlan keskuspaikkoja.  Odotettavissa on kulkueita, ilotulituksia ja lisää paukkuja. Menemme ottamaan selvää!

Posted in Thaimaa

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.