Suurkaupungista paratiisisaarelle

November 1st, 2007 by Merja Haverinen

Sunnuntaina matkustimme Bangkokiin tyokuvioideni vuoksi: tiedossa oli taas hommia paikallisen yhteistyokumppanin kanssa maanantaina ja tiistaina. Sunnuntai-iltapaivalla ennatimme kuitenkin yhdessa ottaa selvaa Bangkokin keskustasta. Suuntasimme hotellilta skytrainilla eli BTS:lla historialliseen keskustaan, kohti palatsikeskusta. Palatsialue meni kuitenkin suureksi harmiksemme kiinni jo puoli neljalta iltapaivalla, emmeka enaa ehtineet sisalle. Laheinen Wat Po -temppeli oli auki, siella naimme valtavan lepaavan Buddhan. Kullanvarinen, 46 metria pitka potko-Buddha oli aikamoinen naky!

Sina paivana emme ennattaneet katsella juurikaan enempaa nahtavyyksia, mutta palasimme hotellin suuntaan jokea pitkin, josta katseltuna Bangkok oli nahtavyys itsessaan. Ehdottoman suositeltavaa, etenkin auringonlaskun aikaan!

Maanantaina ja tiistaina Jari samoili megasuurissa ostoskeskuksissa. Minakin ennatin sellaiseen mukaan tiistaina. Lasia, metallia, merkkiliikkeita… Eihan niista mitaan voinut ostaa, mutta olivathan ne jotain muuta kuin Helsingin liikkeet. Sinansa huvitti valtavan ostoskeskuksen ovella oleva iso banneri, jossa kehotettiin suojelemaan luontoa. Keskus itsessaan edusti niin julkeaa kulutusjuhlaa, etta kyltti oli kaksoismoralismin riemuvoitto.

Eilen saavuimme tanne Koh Changille, ja paratiisihan tama on. Turkoosinsininen meri, valkoinen hiekka, tunnelmallisia rantaravintoloita. Majoituimme yksinkertaiseen bungalowiin aivan rannan tuntumaan. Pesutilat ja vessat tuovat leirinta-aluefiiliksen, mutta aamuinen maisema on upea. Turistikausi on aluillaan, joten rannat ovat viela melko tyhjia ja majapaikkamme tuntuu rauhan tyyssijalta. Ah!

Kuvia tulee jossain vaiheessa…

Posted in Thaimaa

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.