Käärmeluolassa on tunnelmaa

October 26th, 2007 by Jari Timonen

Norsuleiriltä lähdettyämme kävimme lähellä tienvarressa nauttimassa hyvän lounaan. Mahat täynnä ajelimme reilu kymmenen kilometriä takaisin päin. Pysähdyspaikkamme oli käärmefarmi.

Lippuluukulla ihmettelimme hetken kalliita lippuja, 200 bahtia, mutta päätimme maksaa ainutlaatuisesta tilaisuudesta. Astuimme portista sisään ja edessämme oli kymmeniä käärmehäkkejä asukkeineen. Lajeja oli paljon: Kuningas Cobra, Tiikeri Python, Kyy… Kiertelimme muutaman muun turistin ja oppaan kanssa läpi häkkejä. Opas selitti mikä käärmelaji oli kyseessä ja availi häkkien ovia, jotta voimme ottaa valokuvia. Kieltämättä hieman kuumotti ottaa kuvaa todella myrkyllisestä käärmeestä häkin ovi auki. Alueella oli myös kanien häkkejä, jotka olivat luonnollisesti käärmeiden ruokaa. Vaikuttavin ja pelottavin kääme oli Kuningas Cobra. Lähelle mentäessä tunsi jo, että tämän kaverin kanssa ei parane leikitellä.

Kierroksen päätteeksi meidät kutsuttiin katsomaan käärmeshowta. Ensin paikalle tuli hieman vanhempi “setä”, joka oli selvästi kaikista kokenein käärmeiden käsittelijä. Hän pussaili ja leikitteli käärmeiden kanssa. Samaa rataa jatkoi hieman nuorempi käärmepoika, joka tosin käsitteli ei myrkyllisiä käärmeitä. Ehkä erikoisinta oli, kun vanhempi käsittelijä heitti Pythonin (kuristajakäärme) uima-altaaseen ja hyppäsi itse perään. Sakeassa vedessä hän pyydysti käärmeen pohjasta. Huomasimme, että kaikilla työntekijöillä oli löysät vaatteet päällään. Käärmeshown aikana asia tuli selväksi: jos vaatteet olisivat olleet tiukat, käärmeet olisivat purreet melkein suoraan ihoa. Löysät vaatteet pysäyttivät käärmeen pureman löysään kankaaseen, joka oli kaukana ihosta. 

Vaikka paikka oli hieman rähjäinen ja puitteet keskinkertaiset, niin silti paikasta hyvä maku.

ps. kuvat saatavilla galleriassa

Posted in Thaimaa

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.