Tietoisku Delhiin

September 26th, 2007 by Jari Timonen

Huomasin tuossa, että joku oli googlaillut Smyle Inn -hakusanoilla ja tullut tänne blogiin. Pieni tietoisku kyseisestä alueesta on paikallaan. Itse hostelli/hotelli on oikein mukava ja henkilökunta on ystävällisiä. Aamupala oli maukasta eikä siitä saanut ruokamyrkytystä.

Tuntuu siltä, että moni  suomalainen reppureissaaja asuu siellä ensimmäiset yönsä. Nytkin siellä oli meidän lisäksi neljä/viisi. Moni kuitenkaan ei selvitä, että millä alueella kyseinen paikka on (kyllä, emme mekään). Alue on nimeltään Paharganj. Siellä on paljon hotelleja, ravintoloita ja halpoja vaatteita. Kuulostaa hienolta, mutta todellisuus ei voisi olla karumpi. Ihmisiä on Helsingin asukasluvun verran ahtautunut pienelle alueelle ja huijareita riittää. Alueen pääkadulla Main Bazarilla ei voi pysähtyä paikallensa lukemaan karttaa; joku on heti nykimässä ja tarjoamassa jotain. Tosin kartan lukeminen on täysin turhaa, koska katukylttejä ei ole. Eikä tästä alueesta ole kunnollista karttaa olemassakaan. Ainut kartta mikä löytyi oli Smyle Innin seinällä oleva kuva, joka oli otettu pienoismallista. Galleriasta löytyy meidän ottama kuva kyseisestä “kartasta”.

Toisaalta alue on ihan normaalia intialaista elämää, mutta hektisyys on muihin meidän kokemiin paikkoihin/kaupunkeihin nähden moninkertainen. Kyseiseen menoon tottuu nopeasti kaikesta huolimatta.

Olipahan ruotsalainen tyttö pienet itkut päästänyt, kun ekaa kertaa näki alueen mistä oli hotellin hommannut…

Posted in Intia

One Response

  1. Paulina

    Salut Merja!
    Saattanet muistaa minut puolen vuosikymmenen takaa Luxista. No joka tapauksessa: kuulin teidän reissusta, ja koska itse lähden sunnuntaina Intiaan (P-Intian ja Nepalin opastettu kiertomatka, 2 viikkoa), kiinnosti lukea teidän kokemuksia kyseisestä maasta. Toivottavasti en kuitenkaan saa megapöpöä… Pitäkää hauskaa ja paljon terkkuja Brysselistä!

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.