Pöpö

September 23rd, 2007 by Merja Haverinen

Intian viimeinen viikko on melko lyhyesti kuitattavissa. Emme nähneet Gangesin pyhiä miehiä tai Taj Mahalia, sen sijaan Varanasin Heritage Hospitalsin huoneen seinät tulivat hyvin tutuiksi. Jo Darjeelingissa minulle nousi korkea kuume, pahimmillaan mittarin lukemat lähentelivät 40 astetta. Kuume jatkui koko junamatkan Varanasiin, olikin melkoinen reissu matkustaa 15 tuntia junassa kipeänä. Paikkoihimme oli vielä tuplabuukkaus, mikä lopulta kääntyi meidän onneksemme ja saimme paikat paremmasta AC2-luokasta.

Varanasissa ajoimme taksilla suoraan sairaalaan (suuret kiitokset Jarin vanhemmille avusta, kun katsoivat sairaalan meille netistä ja antoivat muutenkin hyviä neuvoja), missä minut otettiin sisään kokeita varten ja käteen iskettiin tippa. Asuimme neljä yötä yksityishuoneessa, jossa hoitajat ravasivat pumppaamassa lääkkeitä suoneeni. Taudinkuvaksi selvisi lopulta vanha ystävämme turistiripuli. Ei siis ollut malariaa, dengueta tai muitakaan pahempia tauteja. Sen verran sitkeä pöpö oli, että sairaalan megalääkitykselläkin kuume jatkui vielä pari päivää, ja vatsa alkaa olla vasta nyt kunnossa.  Kaikeksi onneksi vakuutukset ovat  kunnossa, joten  koko  lysti meni suoraan vakuutusyhtiön maksettavaksi.

Torstaina lääkäri sanoi, että voimme lähteä seuraavana päivänä, ja Jari kävi heti ostamassa liput Delhin koneeseen – meillä kun oli lento Bangkokiin lauantaina. Niin lensimme Delhiin perjantaina, ja eilen Thaimaahan. Intian loppureissu meni pipariksi, mutta eiköhän se Taj Mahal pysy paikallaan. On siis syy palata!

Siam Society Hotel & Resort tarjosi meille oikein mukavan ensimmäisen Bangkokin majapaikan. Olemme täällä vielä toisen yön ennen kuin lennämme Chiang Maihin. Mutta nyt tutustumaan Bangkokiin!

Posted in Hyvinvointi, Intia, Thaimaa

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.