Hyderabad News

September 8th, 2007 by Merja Haverinen

Hyderabadissa on harmaa sää, pilvet peittävät taivaan. Monsuunikausi on silti ohi, eikä täällä ole näkynyt samanlaisia äkillisiä sadekuuroja kuin Delhissä. Ilmasto on muutenkin miellyttävämpi, Delhin pistävä kuumuus vaihtui pehmeään 25 lämpöasteeseen. Lisäksi ilma on raikkaampaa hengittää. Hyderabadissa on ollut oikeastaan kaikin puolin helpompaa kuin Delhissä. Kaupunki muistuttaa monin paikoin eurooppalaisia suurkaupunkeja ostoskeskuksineen ja toimistorakennuksineen. Katukauppiaita on vähemmän eivätkä he ole yhtä aggressiivisia kuin Delhissä. Perässähiihtäjiäkään täällä ei ole näkynyt. Vaikka olemmekin molemmat tehneet töitä, vaivaton oleminen on tuonut myös tiettyä rentoutta. 

On täällä toki myös köyhiä alueita, ja tietyllä tavalla ne ovatkin sitä kouraisevampia, kun rikas vertailukohta löytyy heti vierestä. Töistä huolimatta olemme ehtineet myös nähtävyyksiä kahtelemaan. Yksi vaikuttavimmista oli Charminar, vanha moskeija, joka oli ilta-aikaan hyvin kauniisti valaistu. Jari sai siitä monia hyviä kuvia. Charminar sijaitsee Hyderabadin vanhassa kaupungissa, joka olikin juuri tuota köyhempää seutua. Charminarin vieressä oli rannerenkaiden myyjien kauppapaikka. Tämä paikka oli erityisen tunnettu renkaistaan, ”bangleseistaan”. Uskomaton kimallus ja värien loiste! Paikallisen työkaverini Deepan avustuksella sain ostettua pienen rannerengassetin. 

Eilen tutustuimme Golconda Fortiin, Hyderabandin keskiaikaiseen linnoitukseen, joka nousi korkealle kukkulalle. Rappeutunut linna oli muistutus muinaisista loiston ajoista. Pimeän laskeuduttua linnan pihalla todistimme hienoa Sound and light-show’ta, joka kertoi linnan historiasta. Värivalot korostivat linnoituksen eri osa-alueita huikeasti. Tänään hilpaisemme Hyderabadista Kolkataan (Kalkutta), josta jatkamme huomenna eteenpäin junalla. Junalippujen hommaaminen oli oma juttunsa, mutta jääköön se toiseen kertaan. Internet-yhtedet saattavat olla tämän jälkeen harvassa, joten saa nähdä, milloin päivitetään blogia uudelleen!

Posted in Intia

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.