Delhi on ok

September 2nd, 2007 by Jari Timonen

Ensimmäinen päivä Delhissä on kohta takana ja hengissä ollaan. Usein sanotaan, että Delhissä saa ison kulttuurishokin. Meille täällä oleminen on ollut yllättävän helppoa ja asiat ovat sujuneet sutjakasti. Tuk-Tuk kuljettaa mihin tahdot, kunhan osaat neuvotella hinnan. Vuokrasimme tänään iltapäiväksi tuon pärinälaatikon sekä kuskin. Hän kuljetti meitä eri nähtävyyksissä neljän tunnin ajan ja odotti kiltisti meidän ihmetellessä ihmeitä.  Hintaa tuli 500 rupiaa, joka on noin 9 euroa. Samaan hintaan kuului pieniä tietoiskuja pitkin matkaa.

Ikävin puoli tässä kaupungissa on perässähiihtäjät. Lapsia, aikuisia, vammaisia ja vanhuksia. Mutta enimmäkseen ne ovat aikuisia miehiä, jotka yrittävät tulla neuvomaan ja kyselemään mistä olemme ja mihin menossa. He ohjaavat turistit tuttujensa liikkeisiin, josta saavat luultavasti pienen palkkion. Tiukka tuijotus kohti horisonttia eikä missään tapauksessa saa katsoa silmiin; siten heidät yleensä saa karistettua kannoilta.

Nyt lähdemme hakemaan pärinälaatikon, jolla reissaamme Connaught Placelle syömään Kwality-ravintolaan (saas nährä ny). Kuvia tulee myöhemmin, koska kirjoitamme nyt hotellin “nettikahvilasta”. Yhteys on yllättävän sukkela! Josko sitten Hyderabadissa saisi meidän oman läppärin verkkoon.

Posted in Intia

One Response

  1. Päivi, Ismo, Mathias ja Maya

    Tuk-Tuk herätti meillä kysymyksiä, mutta onneksi netistä löytyi vastaus kuvan kera – epäilemättä hiljainen ja ympäristöystävällinen laite! Perässähiihtäjiä varmasti löytyy. Yrittäkää naamioitua joukkoon (lienee mahdotonta). Pitäkää jalat lämpimänä ja pää kylmänä!
    Ps. Tero Pitkämäki voitti tänään keihäskultaa (90.33). Varmasti koko Intia on jo sekaisin tästä tuloksesta.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.