Lääkelaukku kasvaa

August 6th, 2007 by Jari Timonen

Matkailijan lääkelaukku alkaa oleen viimeistä silausta vaille valmis. Kiertelimme kaupungissa etsimässä sopivaa valmispakkausta, mutta niissä on turhaa hintaa kuorista eikä kaikkea haluamaansa saa kerralla. Helsingin Mannerheimintien apteekissa on varsin laaja valikoima erilaisia hoitotuotteita: Rasvalappuja, sidettä, laastaria, käsien desinfiointigeeliä, desinfiointilappuja… Niistä kokoamalla saimme aikaiseksi pienen, mutta tehokkaan setin.

Tänään kävin viimeistä kertaa matkailulääkärillä ja hän määräsi: 2 x Antibioottikuuri, 4 x Malarone (otin vain yhden, koska maksavat yli 40e/12tablettia, ostamme lisää Thaimaasta) , 4 x Dukoral ja pari pakettia Nexiumia. Dukoral on juotava rokote, joka muodostaa suojan koleraa vastaan. Pakkauksessa on kaksi annosta, jotka otetaan 2 – 6 viikon välein. Kolmannen, vahvistavan rokotteen, voi ottaa ½ vuoden päästä; vielä pitäisi keksiä millä saadaan jääkaappi mukaan. Ostimme myös lasten ripulilääkettä, Osmosalia, neljä pussia. Ne sekoitetaan veteen ja pitävät toimintakuntoisena mikäli ripuli iskee. Normaalin veden juominen pelkästään ei ole suotavaa, sillä elimistö tarvii mm. suolaa. Mikäli lipittää pelkkää vettä voi tuloksena olla toimintakyvyttömyys sängyn pohjalla. Osmosalia vastaava juoman voi itsekin sekoittaa  litrasta vedettä, yhdestä teelusikallisesta suolaa ja kolmesta ruokalusikallisesta sokeria/hunajaa. Syötäväksi vielä banaania, niin hyvä tulee 🙂

Nexium on mega-närästyslääke, jonka keksijä pitäisi palkita vähintäänkin Nobelilla.

Posted in Hyvinvointi

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.