Kameraostoksilla

June 27th, 2007 by Jari Timonen

Vihdoin ja viimein tuli hommattua digitaalinen järjestelmäkamera. Viimeksi olen haaveillut sellaisesta vuonna 2005, kun olin Saksan reilauksella jo automaatilla nostamassa rahaa. Nytkin ostopäätöksen tekemiseen meni viikkoja. Kaupasta tuli mukaan Canon EOS 400d kit, jossa tuli mukana yksi objektiivi. Se tosin ei laadullaan loista, joten ostin päälle vielä Canon EF 50mm f/1.8 kiinteäpolttovälisen ja valovoimaisen objektiivin.

Ostin viime syksynä Vallilan kirpputorilta filmijärkkärin, jossa tuli mukana 80-200mm teleobjektiivi. Sillä on tullut kuvattua monia rullia, joten jäin vielä kaipaamaan telepolttoväliä. Seuraavaksi hankintalistalle osui Canon EF 70-200 f/4L USM. L-sarjan objektiivit ovat olleet todella kalliita, mutta nyt hinnat ovat tippuneet järkevämmälle tasolle.

Olimme juhannuksena nuuksiossa ja pääsin testaileen objektiiveja oikein kunnolla. Ohessa kuva Ruskohukankorennosta, joka on otettu L-sarjalaisella:

Ruskohukankorento

Kuvia on tullut kolmessa viikossa otettua yli 1400 kappaletta, joten käyttöä on ollut. Menoa haittaa hieman huollossa oleva monitori, koska en pääse “oikealle” koneelle prosessoimaan kuvia. Nyt se pitää tehdä todella pienellä ja huonotehoisella Asuksen läppärillä.

Asentelen myöhemmin kuvagallerian tänne, johon laitamme matkalla otettuja kuvia. Laitan linkin tänne, kun on aika… Malttamattomana odotan jo reissua! 🙂

Posted in Varusteet

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.