Ai se sattuu!

June 7th, 2007 by Jari Timonen

Aloitimme rokotusohjelman maanantaina. Rokotusohjelma pitää mennä läpi ns. nopeutetussa aikataulussa, koska aika ei riitä normaaliin. Normaalisti se vie ½v.

Ensimmäisenä oli vuorossa Japanin Aivokuumeen ja Hepatiitti a/b:n ensimmäinen piikki. Kummastakin otetaan seuraavat ensi maanantaina. Japanin aivokuumeen kolmas piikki otetaan 30pv ensimmäisesta ja Hepatiitti a/b yhdistelmärokotteen 21pv päästä. Hepatiittirokotteen kaveriksi tulee aivokalvon tulehdus ja Japanin Aivokuumeen polio/jykkäkouristus. Kun tulemme reissusta käymme ottamassa vielä neljännet rokotteet Hepatiitista, niin saamme pitkäaikaisen suojan. Rokotteet ovat noin 100€ kerta, joten halpaa huvia tämä ei ole. Parempi suojautua kuin ottaa tuo kammottavalta kuulostava aivokuume! Merjalla on jo voimassa oleva jäykkäkouristus, joten hän pääsee vähemmällä piikittämisellä.

Mikä parasta, kun kävin lääkärillä: Ei malarialääkettä jatkuvasti syötäväksi! Kävin lääkärillä, jolla oli 15 vuoden kokemus Kaakkois-Aasiassa asumisesta ja hän on erikoistunut trooppisiin sairauksiin. Otamme malarialääkettä mukaamme, mutta syömme vain jos menemme varmalle malariaseudulle, kuten Kambodzan Angor Wattiin. Tämä oli helpottava tieto! Saamme vielä kummatkin elokuussa pillerit, jotka ehkäsevät turistiripulia ja koleraa puolen vuoden ajan. Tuohon päälle lääkärin määräämä antibioottikuuri varmuuden vuoksi, niin olemme hyvillä kantimilla!

Posted in Hyvinvointi

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.