Taj Mahalista teekaupunkiin

May 29th, 2007 by Merja Haverinen

Ideoita Intian reitiksi alkaa pikku hiljaa syntyä. Yksi mahdollinen kierros voisi olla Delhi-Agra-Varanasi-Darjeeling-Kalkutta. Saavumme syyskuun 1. päivä Delhiin, josta jatkaisimme muutaman päivän kuluttua Agraan. Saamiemme vinkkien perusteella Agrassa ei ole Taj Mahalin lisäksi juurikaan nähtävää, joten matka jatkuisi Varanasiin melko nopeasti.

Varanasi on juuri sitä Intiaa, mikä monelle länsimaiselle tulee mieleen maasta puhuttaessa: Ganges-kultti on siellä voimakkaimmillaan, ja joki on sekä puhtauden lähde että vainajien hautapaikka. Uskonnollista hurmosta odotettavissa siis!

Darjeeling on meidän listamme epävarmin tapaus vielä. Teekaupunki sijaitsee Himalajan vuoristossa, mikä kiinnostaisi meitä suuresti. Kiipeilemään emme sentään ole menossa, mutta edes Himalajan näkeminen olisi elämys. Hyvällä säällä Darjeelingista voi nähdä Mount Everestin! Darjeeling on kuitenkin kaukana Koillis-Intiassa, joten sinne meneminen tekee jonkinmoisen mutkan matkaan. Niinpä minun työkuvioni tulee selvittää loppuun saakka, ennen kuin teemme lopullista päätöstä sinne lähdöstä. Voi olla, että joudummekin Länsi-Bengalin sijaan matkustamaan Keski-Intian IT-keskuksiin. Nekin ovat nähtävyys tavallaan, sillä niissä modernien teknologiakeskusten takapihoilla nököttavät köyhääkin köyhimmät slummialueet. Kieltämättä normaalisti ne voisi jättää näkemättä.

Intiasta lennämme Bangkokiin sen mukaan, mihin matka loppuvaiheessa suuntautuu. Lento lähtee ehkä Kalkutasta (johon Darjeelingista olisi luontevinta matkata) tai Bangaloresta tai Hyderabadista.

Posted in Intia

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.