Viisumit ovat hankalia?

May 11th, 2007 by Jari Timonen

Vihdoin löysin sivuston missä selitetään Thaimaan uusi, lokakuussa 2006 käyttöön tullut viisumikäytäntö (Selvästi!):

The rules only apply to those using the 30 day stamp to stay long term. Anyone who has a visa issued at an embassy or consulate outside of Thailand will not be affected.

So the answer is clear, If you are staying or plan to stay in Thailand long term, or an extended time, you will need to apply for the appropriate visa in your home country before travelling. Tourist visas can easily be obtained in countries neighbouring Thailand, but the consulates seem to be only issuing the single entry type, but for those with no other choice it’s a good option.

Lyhyesti, lisättynä Thaiklupin tiedoilla: Voit oleskella Thaimaassa ilman turistiviisumia maksimissaan 90 päivää 180 päivän aikana. Tämän jälkeen maasta pitää olla poissa vähintään 90 päivää, jotta saa uuden 30 päivän oleskeluoikeuden . Suomalaiset voivat oleskella 30 päivää kerrallaan ilman anottavaa viisumia, joten tuon ajan jälkeen pitää tehdä visarun (oikeastaan kaksi, jos haluaa täydet 90 päivää oleskella), josta puhuin jo aikaisemmassa kirjoituksessani. Tämä ei koske “oikeita” viisuimeita, jotka haetaa suurlähetystöistä!

Eli paras vaihtoehto on: 60pv (Suomesta turistiviisumi) + 30pv (Edellisen pidennys Thaimaassa anottuna) + 30pv (visarunilla) + 30pv (visarunilla) = 150pv. Visarunien kohdalla olisi tarkoitus vierailla pari viikkoa hieman muilla mailla.

Siinä se nyt vihdoin oli, toivottavasti selvästi?

Posted in Paperisota, Thaimaa

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.