Rokotepumppausta tiedossa

May 3rd, 2007 by Merja Haverinen

Sainpa vihdoinkin aikaiseksi soittaa Diacorin rokoteneuvontaan ja kysyä terveydenhoitajalta, mitä rokotteita reissuun pitäisi ottaa. Jäykkis eli jäykkäkouristus sekä poliorokotteet pitäisi olla voimassa. Terveydenhoitaja luetteli niiden lisäksi A- ja B-hepatiitit, lavantaudin, koleran sekä Japanin aivokuumeen. Malarialääkitys toki. Ja antibioottikuuri kaiken varalta. Gulp. Piikkejä riittää – ja rahaa menee. Rokote maksaa noin 30-50 € per laaki, ja mm. hepatiitteja vastaan pitää ottaa kaksi rokotetta kumpaankin. Tosin vahvistusrokotteet otetaan vasta vuosi ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Kolera- ja lavantautivaarat tulivat hieman yllättäen, mutta pitää kai uskoa asiantuntijaa. Kyselin varovasti malarialääkkeistä, ja hoitaja totesi, että ne ovat nykyisin paremmin siedettyjä kuin aiemmin, eikä pahamaineista Laryamia enää käytetä.

Terveydenhoitaja iloitsi, kun olin niin aikaisin liikkeellä. Aika matkailulääkärille (että sellaisiakin nykyään on!) pitää varata noin kuukauden sisällä.

Posted in Hyvinvointi

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.