Nappia napaan

April 20th, 2007 by Merja Haverinen

Muihin maailmankolkkiin lähtiessä on hyvä tarkistaa omat voimassaolevat rokotukset sekä tarvittavat lisärokotteet tai muut lääkkeet. Onneksemme Kansanterveyslaitos pitää ihmisten valistamista ulkomaiden vaarojen suhteen tarpeellisena: Matkailijan terveysopas löytyy myös verkosta. Matkailijan terveysopas on eräänlainen yleisopas ja ohjenuora, josta saa tietoa sairauksista ja niiden ehkäisystä sekä hoidosta. Toinen kelpo tietolähde on erään lääkeyrityksen julkaisema Matkaajan rokoteopas.

Tähän mennessä olemme saaneet selville, että poliorokote olisi hyvä olla voimassa, lisäksi pitänee ottaa hepatiitti A- ja B-rokotteet. Japanin aivotulehduksellakin uhkaillaan, se lienee vaarana erityisesti Thaimaassa. En oikein tiedä, mikä se on, mutta kuulostaa aika ikävältä.

Sitten on tietysti malaria, ja sen estolääkitys. Siitä kuuleekin kaikkia jänniä juttuja: osa malarialääkkeistä on aiheuttanut hallusinaatioita, pelkotiloja tai hillitsemättömiä itkukohtauksia. Huhhuh. Tähän mennessä Heliopar on vaikuttanut parhaimmalta, koska sen sivuvaikutuksia siedetään hyvin eikä sitä tarvitse nappailla kuin kerran viikossa.

Thaimaassa saa antibiootteja ilman reseptiä, hyvähyvä.

Pitänee pian varata aika lääkärille, ja kysellä ammattilaisen tietoja ja mielipidettä rokotuksista ja muista lääkityksistä.

Posted in Hyvinvointi

One Response

  1. yana

    meflokiini :/ harmi etta se taitaa olla ainoa mika toimii klorokiini resistanttiin malariaan. sita kun vetaa hetken aikaa voi olla varma ettei naa kovin kauniita unia…..

    kaukoidassa ne enemmankin meflokiini resistanssia joten ei varmaan tuu tarvetta tohon.

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.