Saa haukkua

April 17th, 2007 by Jari Timonen

Thaimaan kuningas, Bhumibol Adulyadej, armahti sveitsiläismiehen, joka tuomittiin kuninkaan kuvien töhrimisestä. Aiemmin hänet oli tuomittu kahdeksikymmeneksi vuodeksi vankilaan, mutta sai tuomionsa lyhennettyä kymmeneen tunnustamalla tekonsa. Thaimaassa laki on todella ankara majesteettirikoksia kohtaan ja niistä voi ilmoittaa kuka tahansa. Majesteettirikoksiin ei päde luovuttamislait, joten ne joutuu kärsimään paikallisessa vankilassa. Kuninkaan kommentti armahtamiselle oli, että häntä saa arvostella.

Thaimaa elää suurimmaksi osaksi turismista ja heillä ei ole varaa menettää sitä. Tsunami oli todella kova isku elinkeinolle ja pahimmat uhkakuvat maalasivat turismin häviämistä kokonaan. Tapahtunutta ei missään nimessä pidä vähätellä ja turismin palauttaminen on mielestäni viimeisenä asialistalla. Viimeksi tapahtunut veretön sotilasvallankaappaus oli taitavasti suunniteltu, sillä kenelläkään ei tullut mieleenkään, että se häiritsisi turismia. Vallankaappaus lakaistiin maton alle, jotta herkkä turismi ei kärsisi. Turistit eivät huomanneet muuta muutosta, kuin sotilaiden läsnäolon.

Posted in Thaimaa

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.