Rinkka

April 13th, 2007 by Jari Timonen

Pikkuhiljaa pääsee ostamaan varusteita matkaa varten. Ensimmäisiä ostoksia lienee rinkka. Se ei saa olla liian iso eikä siinä saa olla metallikehikoita. Kaikki lentoyhtiöt eivät ota metallikehikkoisia rinkkoja kyytiin! Sopiva litramäärä rinkalle on 65-80. Rinkan voi vuorata mustalla jätesäkillä, jotta kamat eivät pääse kastumaan sateessa. Sivutaskuihin laitettavat tavarat voi laittaa minigrip-pusseihin. Nykyään kunnon rinkoissa tulee myös mukana suojapussi, joka peittää koko rinkan. Tämä on tarkoitettu varkaita ja pikku sateita varten. Mikäli haluaa varmistaa tavaroiden säilymisen niin on parempi ostaa lukot vetskareihin. Rinkan vuoraaminen erilaisilla muoveilla voi tuntua hieman ylilyönniltä, mutta läpeensä kastuneiden kamojen kuivattaminen reissun päällä voi olla vähintäänkin hankalaa ellei mahdotonta. Malesiassa kosteusprosentti on yli 80%, joten kamata eivät kuivu päivässä. Eräällä reissaajalla homehtui kastuneet vaelluskengät hotellihuoneessa.

Posted in Varusteet

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.